domingo, 31 de enero de 2016

Com fer un dau en Scratch

Aquesta setmana ha sigut un poc "extranya" ja que tant Dani, el professor, com els meus companys de treball estaven en un viatge així que he tractat de fer el que he pogut i estic satisfet perquè he conseguit fer la tasca que m'havia proposat: aconseguir fer un dau en Scratch.

A continuació us explicare amb unes imatges, pas a pas, com ha sigut el treball:



Primer entrem en un nou projecte i esborrem l'objecte que ens dóna el propi programa.






El següent pas és realitzar el dau en si. Per a això farem un quadrat i el pintarem del color que ens agrade. Una vegada fet el copiarem 6 vegades (si volem que tinga 6 cares) i pintarem a cadascuna el nombre corresponent.





Una vegada hem programat el dau, per al qual tindrem que utilitzar una variable, podem programar un botó que al premer-lo "tire el dau".







Una vegada hem fet i programat el botó, podem fer més d'un dau que canviarà de nombre juntament amb el que ja teníem fet quan premgam el botó "tirar". Per a fer-ho tan sols cal duplicar el que ja havíem fet. I així és com tenim els nostres daus llestos!

En cas de que algú vuiguera veure un video on explica pas a pas com fer-ho tal com he fet jo amb les imatges us el deixe a continuació.


Gràcies i fins la pròxima!

2 comentarios: